Tizenévesek vertek hajléktalanokat Debrecenben

Rendőrség
A debreceni rendőrök négy fiatalt fogtak el és hallgattak ki gyanúsítottként. Egyiküket a nyomozók őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatását.

Egy nő tett bejelentést 2015. december 7-én 21 óra 45 perckor a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletére arról, hogy Debrecen, Jerikó utcán 4 fiatal leütött egy férfit, aki ott fekszik a földön, majd elmentek a helyszínről. A járőrök a helyszínre mentek azonban a sérültet nem, csupán a bántalmazás nyomait találták meg a földön, ezért keresni kezdték a sértettet. Majd 22 óra 10 perc körüli időben újabb bejelentés érkezett a rendőrség ügyeletére arról, hogy egy férfi – akihez mentőt hívtak – bement a Debreceni Tűzoltóság épületébe segítséget kérni. A járőrök a helyszínen megjelentek, ahol adatgyűjtést végeztek, aminek eredményeként megállapították, hogy egy fedél nélküli férfit és két társát négy fiatal személy bántalmazott korábban, a Jerikó utcán és elvették egyikük óráját.

A rendőrök a másik két sérült, fedél nélküli férfit a Lehel utcán megtalálták és mentőt hívtak hozzájuk, akik kórházba vitték őket. A nyomozók forró nyomon megkezdték az adatgyűjtést és tanúkutatást, amelynek eredményeként azonosították és a városban elfogták a bűncselekmények elkövetésével gyanúsítható 16 és 13 éves debreceni fiúkat és társaikat, egy 18 éves újlétai fiút és egy 12 éves debreceni lányt, akiket a Debreceni Rendőrkapitányságra előállítottak. A nyomozók a fiatalokat gyanúsítottként kihallgatták, majd a 16 éves fiút őrizetbe vették. A nyomozóhatóság kezdeményezi a 16 éves helyi lakos előzetes letartóztatását.

A Debreceni Rendőrkapitányság a terheltek ellen életveszélyt okozó testi sértés bűntett, súlyos testi sértés bűntett, valamint rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja a nyomozást.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.