Elhunyt Hajdu Sándor főiskolai docens, tankönyvszerző

Egyetem

Életének 76. évében rövid, súlyos betegség után elhunyt Hajdu Sándor főiskolai docens, ismert matematika-tankönyvek alkotószerkesztője, szerzőtársa – tájékoztatta a Műszaki Könyvkiadó Kft. csütörtökön az MTI-t.

Hajdu Sándor matematika-fizika szakos tanári diplomáját a Kossuth Lajos Tudományegyetemen szerezte. Tanított általános iskolában, majd a debreceni Fazekas Mihály Gimnáziumban. Később a nyíregyházi Bessenyei György Tanárképző Főiskolán algebrát és számelméletet oktatott, és részt vett a tanítási gyakorlatok szakmai irányításában – olvasható a közleményben.

Tudományos kutatásai ebben az időszakban a matematika tantárgy tervezéséhez és a matematikatanulás pszichológiai vonatkozásainak vizsgálatához kapcsolódtak. E témakörből doktorált 1980-ban – írták.

1985-től az Országos Pedagógiai Intézet munkatársa lett, ahol matematikatanítással kapcsolatos tantervelméleti és tantervtörténeti kutatásokat folytatott, országos felméréseket szervezett, részt vett a matematika-tanterv korrekciójának előkészítésében, a Nemzeti Alaptanterv kidolgozásában.

Nyugdíjazásáig a Pető András Intézetben konduktor-tanítók képzésében tevékenykedett, ezután minden idejét a tankönyvcsalád fejlesztésének szentelte. E tankönyvcsaládból “generációkon át több millió gyermek tanulta a matematikát” – áll a közleményben.
Hajdu Sándor temetése jövő hétfőn 13 órakor lesz a budakeszi temetőben.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.