Két idős embert gázolt el a zebrán

Rendőrség
A Debreceni Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya halálos közúti baleset gondatlan okozása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást N. János ellen.

A nyomozás adatai szerint a gyanúsított 2015. május 31-én 22 óra 45 perc körüli időben egy Suzuki típusú személygépkocsival közlekedett Debrecen, Dóczy József utca belső forgalmi sávjában, a Bólyai utca felől a Móricz Zsigmond utca irányába. A sofőr haladása során a Dóczy József utca és Martonfalvi utca kereszteződésében, a kijelölt gyalogos átkelőhelyen elütötte az ott áthaladó 78 éves nőt és 81 éves férfit. A baleset következtében az idős nő olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette, a férfit a mentőszolgálat munkatársai súlyos sérülésekkel vitték kórházba.

A rendőrök a balesetet okozó N. Jánost a helyszínről előállították a Debreceni Rendőrkapitányságra. A nyomozók a 25 éves helyi lakost gyanúsítottként kihallgatták, vezetői engedélyét pedig elvették.

A rendőrök a gyanúsítottal szemben – igazságügyi szakértők bevonásával – folytatott nyomozást 2015. szeptember 10-én befejezték és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal továbbították a Debreceni Járási Ügyészség részére.