Ittas vezetőket kaptak el Debrecenben

Rendőrség
A debreceni rendőrök két férfival szemben is bíróság elé állítási javaslattal fejezték be a nyomozást járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A nyomozás adatai szerint 2015. július 4-én 4 óra 20 perc körüli időben egy Renault típusú személygépkocsival közlekedett a 29 éves sofőr Debrecen, Mikepércsi úton a Szabó Kálmán utca felől a Monostorpályi út irányába, amikor a sebességét nem az út vonalvezetésének megfelelően választotta meg, amelynek következtében nekiütközött egy ingatlan kerítésének. A helyszínre érkező rendőrök mentőt hívtak a gépjárművezetőhöz, aki a balestben könnyű sérüléseket szenvedett.

A férfival szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott, ezért a járőrök T. Róbert vezetői engedélyét elvették, majd további mintavétel céljából előállították a Debreceni Rendőrkapitányságra. A nyomozók később gyanúsítottként kihallgatták a debreceni lakost, aki a bűncselekmény elkövetését elismerte.

A terhelttel szemben a járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást a Debreceni Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya a napokban befejezte és az ügy iratait – bíróság elé állítási javaslattal – továbbította az illetékes járási ügyészségnek.

Bíróság elé állítási javaslattal zárult a napokban az a nyomozás is, amelyet a debreceni rendőrök folytattak egy biharnagybajomi lakossal szemben járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A gyanúsított egy kisteherautóval közlekedett 2015. július 18-án 5 óra körüli időben Debrecen, Apafi utcán a Kassai út felől a Hadházi út irányába, amikor az útról lehaladt és nekiütközött egy közúti közlekedési jelzőtáblának. A férfi gépjárművével csak egy közeli parkban tudott megállni. A balesetben személyi sérülés nem történt. A helyszínre érkező rendőrök a 29 éves sofőrrel szemben alkoholszondát alkalmaztak, amely pozitív értéket mutatott. A járőrök a biharnagybajomi férfit mintavételre előállították a rendőrkapitányságra. A nyomozók gyanúsítottként kihallgatták N. Ádámot, aki elismerte a bűncselekmény elkövetését. A terhelt vezetői engedélyét bevonták. A nyomozóhatóság az ügy iratait a napokban megküldte az illetékes járási ügyészségnek.