Azt hazudta, hogy kirabolták

Rendőrség
A hajdúnánási rendőrök szabálysértési őrizetbe vettek egy 19 éves polgári fiatalembert, aki valótlan bejelentést tett a rendőrségre.

Egy férfi tett bejelentést a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába 2015. szeptember 9-én arról, hogy 18 óra 30 perc körüli időben Polgár, Barankovics téren két ismeretlen férfi megtámadta, bántalmazta és kirabolta. A Hajdúnánási Rendőrkapitányság munkatársai azonnal megkezdték az ügy kivizsgálását, a helyszínen adatgyűjtést és tanúkutatást végeztek. A tapasztalt rendőrökben a beszerzett adatok alapján rövid időn belül gyanú merült fel arra vonatkozóan, hogy a bejelentés valótlan lehet. A nyomozóknak a fiatalember kihallgatásán beismerte, hogy a történteket csupán azért találta ki, mivel elhagyta a pénzét, amiből tartozását kellett volna kiegyenlítenie, sérelmére nem követtek el bűncselekményt.

A férfi ellen a Hajdúnánási Rendőrkapitányság valótlan bejelentés szabálysértés elkövetése miatt feljelentést tett és szabálysértési őrizetbe vették a gyorsított bírósági eljárás lefolytatása érdekében.