Eladták a műtrágyát

Rendőrség

A hosszúpályi rendőrök bíróság elé állítási javaslattal fejezték a nyomozást azzal a két 57 éves férfival szemben, akik a gyanú szerint a rájuk bízott műtrágya egy részét eladták.

A Debreceni Rendőrkapitányság Hosszúpályi Rendőrőrse sikkasztás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást M. Zoltánnal és M. Andrással szemben.

A nyomozás adatai szerint egy mikepércsi mezőgazdasági cég vezetője 2015. február 21-én 12 órakor telefonon arról értesítette a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját, hogy két alkalmazottja a teherautójáról Mikepércs, Nagyváradi úton egy kisteherautóra több zsák pétisót átpakolt, amit vélhetően eladtak.

A rendőrök a helyszínre mentek, ahol elfogták és bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt a Hosszúpályi Rendőrőrsre előállították M. Zoltánt és M. Andrást. A nyomozók a mikepércsi lakosokat gyanúsítottként kihallgatták. A terheltek beismerő vallomást tettek.
A megalapozott gyanú szerint a férfiak a telephelyen felpakoltak a cég teherautójára körülbelül 240 zsák pétisót, amelyek tartalmát Mikepércs, Nagyváradi út melletti vetőföldön kellett volna szétszórniuk, azonban abból útközben 40 zsákkal eladtak egy helyi lakosnak.

A gyanúsítottak által eladott műtrágyát a rendőrök lefoglalták és visszaadták a tulajdonosnak.

A Debreceni Rendőrkapitányság Hosszúpályi Rendőrőrse a terheltekkel szemben folytatott nyomozást 2015. március 10-én befejezte és a keletkezett iratokat bíróság elé állítási javaslattal továbbította az illetékes járási ügyészségnek.