Magas szintű szakmai munka Hajdúnánáson

Rendőrség

Évet értékelt a Hajdúnánási Katasztrófavédelmi Kirendeltség a települési városházán ma délelőtt.
Az elöljárók és a társszervek köszöntése után Szabó Norbert tű. őrnagy, kirendeltségvezető beszámolója nyitotta az értekezletet, melyben a 2014-es szakmai munkát mutatta be részletesen. Mint elmondta, minden új év elején meg kell állnunk egy percre, és vissza kell tekintenünk az elmúlt esztendőre, hiszen ez a fejlődés egyik alapköve. A kirendeltség négy járás 16 településének mentő-tűzvédelmét látja el, jelentős munkát adva ezzel mind a beavatkozó tűzoltóegységeknek, mind pedig a hatósági munkát végző állománynak.

A tavalyi esztendő az új hatósági jogkörökhöz való alkalmazkodás éve volt, valamint, hogy ezen részcselekmények lefolytatásába az állományt szélesebb körben vonják be, természetesen a megfelelő szakmai ismeretekkel felvértezve. A képzések és gyakorlatok is ezt a célt szolgálták, így az itt dolgozó állomány szervezett és felkészült.- mondta el. A 2013-ban induló Hajdúböszörményi Katasztrófavédelmi Őrs megfelelően beilleszkedett a rendszerbe, csökkentve ezzel az úgynevezett “fehér foltokat” az országban, a vonulási statisztikák alapján pedig a létjogosultsága megkérdőjelezhetetlen.- emelte ki. Ezt követően a tűzoltói beavatkozásokat, a hatósági és iparbiztonsági tevékenységet ismertette számszerűsítve is, végül, de nem utolsósorban pedig a polgári védelmi szakterületről beszélt.

Természetesen, mint megyénkben mindenhol, a közösségi szolgálat itt is nagyon népszerű a diákok körében, ebben az évben pedig bővíteni akarják a középiskolákkal kötött együttműködési megállapodásokat. “A diákok nagyon szívesen jönnek hozzánk, érdekli őket a tűzoltó hivatás és a katasztrófavédelem munkája, ezzel is hozzájárulunk ahhoz, hogy tudatosabb felnőtt váljon belőlük.”- hangsúlyozta kirendeltségvezető úr. A négy nemzeti minősítést szerzett járási mentőcsoport összesen 142, döntő többségében önkéntes tagot számlál, melyek a baj óráiban hathatós segítséget tudnak nyújtani a beavatkozó egységeknek. Végezetül megköszönte a társszervek, és az állomány tavalyi évi munkáját, és a 2015-ös esztendőre is hasonlóan pozitív együttműködést kívánt.

Ezt követően Pintér Tamás tű. alezredes, a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes vezetője is szólt néhány szót a kirendeltség 2014-es évéről. Alezredes úr úgy fogalmazott, hogy Hajdúnánás több szakterületen is kimagasló teljesítményt nyújtott az elmúlt esztendőben, egy kiegyensúlyozott, korrekt szakmai munkát végző állomány dolgozik itt, és reméli, hogy ez a jövőben is így marad. Igazgatóhelyettes úr az ez évi célok közül az új Országos Tűzvédelmi Szabályzat maximális elsajátítását emelte ki, hiszen a nagyobb szabadságot adó szabályzat nagyobb felelősséggel is jár- a hatósági kontrollnak folyamatosnak kell lennie. A helyszíni szemlék professzionalitására is felhívta a figyelmet, a tűzoltósági felügyelőktől e téren magas szintű szakmai munkát vár el. Az értekezlet végén ő is megköszönte mindenkinek az elvégzett nem kis munkát, és a jövőben is hasonló teljesítményre számít a Hajdúnánási Katasztrófavédelmi Kirendeltség teljes állományától.

Kelemen-Madai Petra tű.hdgy.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük