A balesetek megelőzéséről tanácskoztak Debrecenben

Rendőrség

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság és a Hajdú-Bihar Megyei Balesetmegelőzési Bizottság 2014. december 11-én tartotta soron következő ülését.
A prevencióval foglalkozó szakemberek az évzáró rendezvényükön megvitatták a megye baleseti helyzetének javításának lehetőségeit, valamint az év hátralévő részében jelentkező feladatokat.

Az ülésen résztvevők beszámolót hallgathattak meg a Hajdúböszörményi Területi Balesetmegelőzési Bizottság 2014. évi munkájáról. Kántor Péter r. alezredes Úr, a helyi bizottság elnöke bemutatta azokat a programokat, amelyekkel helyi szinten jelentős eredményeket érnek el a balesetek megelőzése terén. A Területi Balesetmegelőzési Bizottság programjai közül kiemelte a „Bot Akadémiát”, amelyet az idősek részére tartanak, valamint a Hajdúböszörményi Rendőrkapitányság által az országban egyedülállóként, „Keró Lovagok” néven elindított mozgalmát, melynek keretében általános iskolásoknak biztosítanak a kerékpározáshoz szükséges a láthatóságot segítő, valamint védőfelszereléseket. A diákok ezek mindennapi használatával személyes példamutatáson keresztül ösztönzik és hívják fel társaik figyelmét az eszközök fontosságára.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük