Varju László DK

“Az Orbán-kormány szemet vetett az emberek bankban őrzött pénzére?” Súlyos vádak a DK-tól, rémhírterjesztő SMS-ek érkeznek a mobilokra

Ország

SMS-üzeneteken keresztül próbálják rávenni az embereket, hogy vegyék ki pénzüket a bankokból – jelent meg a Magyar Nemzet online felületén pénteken. A lap információi szerint a rendőrség rémhírterjesztés miatt nyomozást rendelt el.

A cikk szerint az SMS üzenetek szövege: gyorsan bankból kivenni a pénzt, otthon széfben tartani, mert ‘a gazemberek ellopják’.

A Magyar Nemzet szerint “a dollárbaloldal áll az akció mögött”, mivel Varju László, a Demokratikus Koalíció (DK) alelnöke délután az üzenetek szövegével egybevágó címmel tart majd sajtótájékoztatót, valamint az SMS-ek hasonló körben terjednek, mint az országgyűlési választásokat megelőzően, a “dollárbaloldal kampányát támogató SMS-dömping idején”.

Matolcsy váratlan beismerése bizonyítja, hogy az Orbán-kormány szemet vetett az emberek bankban őrzött pénzére? A kormánynak azonnal tisztáznia kell, hogy nem nyúlnak hozzá az emberek bankban tartott megtakarításaihoz, mert a bizonytalanság akár bankpánikot is okozhat!
– hangzott el Varju László sajtótájékoztatóján.

A portál továbbá azt is feltételezi, hogy “az akció végrehajtói vélhetően egy újabb forint elleni támadást próbálnak meg előkészíteni”.