Kósa Lajos csengeri örökösnő

Vesztegetés és hűtlen kezelés miatt feljelentést tett Kósa Lajos egykori “üzlettársa”, a csengeri örökösnő

Helyi hírek

Vesztegetés és hűtlen kezelés ügyében feljelentést tett a Legfőbb Ügyészségen a csengeri örökösnő néven elhíresült P. Mária, írja a Népszava.

A lap szerint a beadványban az szerepel, hogy

egy alföldi vállalkozás, a Kiskun Tender Kft. rajta keresztül küldött Kósa Lajos akkor debreceni polgármesternek 2014-2015 ben több részletben 68,3 millió forintot, hogy Kósa elintézze egy Debrecenben „beragadt”, több száz millió forint kifizetését, ő pedig a Kiskun Tendertől a számlájára érkezett pénzt átadta Kósa Lajosnak.

A napokban egyébként a bíróság első fokon igazat adott a nőnek, akiről Kósa korábban azt állította, hogy csalásért korábban elítélték. A bíróság szerint a politikus megsértette a nő jó hírnévhez való jogát. Csalás vádjával viszont még folyik egy eljárás P. Máriával szemben.

Magyarország szövetségesei ellen hergel Kósa Lajos egy Orbán Viktorral közös fotóval

Az asszony akkor vált országosan ismertté, amikor kiderült, hogy többek közt Kósa Lajost, a Fidesz országgyűlési képviselőjét is egy állítólagos 1300 milliárd forintos mesés hagyatékkal hitegette.

A csengeri asszony azt állította, hogy ő az örököse a felfoghatatlan vagyonnak, amit Kósa is elhitt. A nő befektetési tanácsokat kért a Fidesz politikusától, akivel többször is találkozott, és egy megállapodást is aláírtak közjegyző előtt.