Orbán Viktor Brüsszelben

A Fidesz szerint Gyurcsányéknak akkora hatalmuk van, hogy megakadályozzák a Magyarországnak járó pénzek kifizetését

Ország

Gyurcsányék újra azért mentek Brüsszelbe, hogy megakadályozzák a Magyarországnak járó uniós pénzek kifizetését – tartalmazza a Fidesz közleménye, amelyet kedden juttattak el az MTI-hez.

A Fidesz a közleményben úgy fogalmazott:

“Gyurcsányék egyszerűen nem tudnak leállni a Magyarország elleni támadással. A dollárbaloldal képviselői múlt héten gyalázatos módon hazánk ellen szavaztak az Európai Parlamentben és ma is azért mentek ki Brüsszelbe, hogy megakadályozzák, hogy Magyarország megkapja a neki járó uniós forrásokat”.

A Fidesz szerint álságos, hogy miközben folyamatosan Magyarországot támadják és már tanárokat is kiutaztatnak magukkal hazánk lejáratására, valójában ők azok, akik nem tudnak elszámolni a titokzatos guruló dollárokkal.

Továbbá megakadályozzák, hogy Magyarország, a magyar emberek és a pedagógusok megkapják a nekik járó pénzeket

– olvasható a Fidesz közleményében.

A nagyobbik kormánypárt Dobrev Klárának, a DK árnyék-miniszterelnökének keddi brüsszeli nyilatkozatára reagált, miszerint “a magyar oktatás drámai helyzetben van, mondhatjuk nyugodtan, hogy összeomlott”.

A Fidesz közleményében arról nincs szó, hogy 12 év teljhatalom és 2/3-os kormányzás mellett hogyan sikerült ekkora hatalmat szerezni egy ellenzéki pártnak. Arról sem írnak, hogy ha a DK ekkora hazaáruló, miért nincsenek még börtönben a felelősök.