Tűzoltás

Kisgyermek holttestét találták meg egy kigyulladt kisdombegyházi családi házban

Ország

Egy kisgyermek holttestét találták a tűzoltók a Békés megyei Kisdombegyházon, ahol egy családi ház gyulladt ki csütörtök délután. A rendőrség gondatlanságból elkövetett emberölés gyanúja miatt indított eljárást.

Mukics Dániel, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: a parasztházban két szoba és az előszoba égett teljes terjedelmében. A tűzoltók a lángok oltása közben egy gyermek holttestét találták. Az épület lakhatatlanná vált, az ott élők elhelyezéséről az önkormányzat gondoskodik – jelezte a szóvivő.

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon azt közölte: a tűz kitörésekor az épületben egy kétéves gyermek, egy 17 éves fiatal és egy 68 éves nő tartózkodott. A felnőttek még ki tudtak menekülni, de a kisfiút nem sikerült kimenteni, a helyszínen meghalt.

A megyei rendőr-főkapitányság gondatlanságból elkövetett emberölés gyanúja miatt indított büntetőeljárást, és a rendőrség szakértők bevonásával vizsgálja a tragédia körülményeit – írták a rendőrségi honlapon.

Fotó: illusztráció