Rendőrök

Bezárnak egy rendőrségi épületet Debrecenben az energiaválság miatt

Helyi hírek

Országosan 16 rendőrőrsöt, 78 KMB irodát, 5 autópálya rendőrséget, 7 egyéb rendőrségi épületet, valamint 23 oktatási/rekreációs épületet zár be az ORFK – értesült az Alfahír.

A portál azt is megtudta, nem kizárólag azokat az épületeket zárják be ideiglenes vagy végleges jelleggel, amelyek takarékossági okok miatt indokoltak, hanem amelyek nélkül a szolgálatot továbbra is megfelelő szinten el tudják látni. A bezáró egységekben dolgozó munkatársakat máshol helyezik el, és a szolgálatot ugyanúgy ellátják, mint előtte.

Korábban Rétvári Bence államtitkár elismerte, hogy „a fűtési szezon megkezdését követően egyes rendőrőrsök épülete használatának ideiglenes korlátozására került sor”, de azt mondta, az elmúlt években nem szűnt meg egyetlen rendőrőrs sem. Az ORFK azonban cáfolta a fideszes politikust, 17 helyen ugyanis végleges érvényű a bezárás, közülük a legtöbb, 10 darab Veszprém megyében található, a legtöbb ideiglenes bezárás pedig Zala megyét érinti.

Megyénkben a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Debrecen, Lomnic utca 4. szám alatti, szálláshelyként és konferencia-központként funkcionáló épülete zár be ideiglenesen.

A teljes lista itt tekinthető meg.