Műtüdő tartotta életben Bányai Gábort, aki elmondta, mi segíthet most Csollány Szilveszternek

Ország
Koronavírus

Úgy tudni, műtödővel segíthetik a koronavírussal kórházban fekvő Csollány Szilvesztert. Bányai Gábor átélte már ezt és nagyon bízik a sportoló felépülésében.

Bányai Gábor a Blikknek mondta el, hogy neki mi segített a felgyógyulásban, és mire lehet most szüksége Csollány Szilveszternek. Szerinte a legfontosabb most az akaraterő, mert az orvostudomány lehetőségei is behatároltak és a végén a betegen múlik, hogy elmegy vagy marad.

Nekem rengeteget segített, hogy a családom sokat látogatott, mindig ott voltak mellettem a szeretteim, amikor csak lehetett. Nem engedték el a kezemet, és én ezt, tudat alatt éreztem, ez volt a kulcs. Az agyam ugyan nem volt ott, de a lélek érzi a támogatást és a szeretetet. Ez tartott engem életben

– nyilatkozta a fideszes politikus, akinek egy különleges lélegeztetőgép, az ECMO segítette a felépülését, az, ami most Csollány Szilveszterét is.

Amikor rá voltam kötve a gépre, altatásban voltam. Az orvosok és ápolók mégis megérintettek, simogattak, beszéltek hozzám, törődtek velem. Ugyan reagálni nem tudtam, de éreztem a gondoskodásukat, és ez is rengeteg erőt adott nekem

– mondta Bányai Gábor. Csollány Szilveszterről egy hete derült ki, hogy súlyos állapotban került kórházba koronavírus-fertőzéssel, állapota válságos. Úgy tudni, műtödővel próbálják megmenteni az életét.