Nagy a tömeg a Békemeneten, ezt üzenik az ország másik felének Orbán hívei

Ország

Elindult a Civil Összefogás Fórum (CÖF) – Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) szervezte Békemenet a Műegyetemtől szombat délután. A menet indulásakor a gyülekező budai helyszínén is annyian voltak, hogy nagyon sok embert fel kellett vezetni a Szabadság hídra. A menethez a pesti oldalon, a Kálvin téren és a Fővám téren is nagyon sokan csatlakoztak.

A résztvevők egy kifeszített molinó mögött sorakoztak fel, amelyen Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök, DK-elnök arcképe, egy 2006-os lovasrohamot ábrázoló fotó és a “Soha többé!” szöveg szerepel.

A menet indulása előtt a Szabadság híd budai hídfőjénél egy Csepel teherautó platójáról Csizmadia László, a CÖF-CÖKA vezetője az összegyűlt tömegnek azt mondta: “készek vagyunk együtt” az európai zsidó-keresztény civilizáció megvédésére.

Bayer Zsolt publicista (b2) és ifjabb Lomnici Zoltán alkotmányjogász, a Civil Összefogás Fórum – Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖF-CÖKA) szóvivője (j) a CÖF-CÖKA Békemenetén a Szabadság hídnál az 1956-os forradalom és szabadságharc 65. évfordulóján, 2021. október 23-án. MTI/Balogh Zoltán

“Soha többé bolsevizmust, soha többé kommunizmust, soha többé nácizmust!” – fogalmazott, hozzátéve: “nem kérünk a szélsőséges liberalizmusból, és nem kérünk a nyílt társadalom romlott ideológiájából sem”.
Csizmadia László azt mondta: a Békemenettel a történelem egy lapját fogják jegyezni, “együtt fogunk győzni 2022-ben”. Arról is szólt: emlékeznek ’56 hőseire, “a kádári megtorlás áldozataira” és emlékezni akarnak arra is, “a Gyurcsány-rezsim hogy gyalázta meg a forradalom évfordulóját 2006-ban, amikor vér folyt a pesti utcán”.

Kijelentette: itt az idő, hogy ők visszavonuljanak a politikai színpadáról. “Még bocsánatkérést sem várunk” – fogalmazott.
A CÖF-CÖKA vezetője Brüsszelnek üzenve azt mondta: a lengyeleknek és a magyaroknak nincs szükségük “baráti tűzre”. A nemzetek Európáját képviselik, nincs szükségük birodalomra – tette hozzá.
“Magyarok, előre!” – mondta a menet megindulásakor Csizmadia László.

A Civil Összefogás Fórum – Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖF-CÖKA) Békemenetének résztvevői a Szabadság hídon az 1956-os forradalom és szabadságharc 65. évfordulóján, 2021. október 23-án. MTI/Balogh Zoltán

A Békemenet – a szervezők korábbi közlése szerint – a Műegyetemtől a “2006-os terror” útvonalán halad az Andrássy út és a Bajcsy-Zsilinszky út sarkára. Ezen a helyszínen mondja el ünnepi beszédét Orbán Viktor miniszterelnök.
A Békemenet elején a kifeszített molinó mögött sorakozott fel – mások mellett – Csizmadia László, ifj. Lomnici Zoltán, a CÖF-CÖKA szóvivője, Tomasz Sakiewicz, a Gazeta Polska főszerkesztője, Széles Gábor nagyvállalkozó, Bayer Zsolt és Stefka István újságíró, valamint a szórakoztatóiparból ismert Fásy Ádám.

A menetben nemcsak magyarok, hanem a CÖF-CÖKA olasz és lengyel partnerszervezeteinek tagjai is feltűntek. Sokan nemzeti színű és székely zászlókat lobogtattak, népviseletbe öltözött erdélyi férfiak és nők is vonultak. Ők olyan táblákat tartottak a kezükben, amelyekre erdélyi települések nevei voltak írva, mint például Székelyabod, Hármasfalu, Makfalva.

A tömegben a településneveket tartalmazó táblák mellett sokan “Stop Gyurcsány!” feliratú, és “Soha többé!” feliratú transzparenst tartottak magasba. A résztvevők többször elénekelték a Székely himnuszt.

A Békemenet útvonalán, a Kálvin téren és az Astoriánál is videófalon vetítették a 2006-os események részleteit. A 2006-os vízágyús rendőrségi tömegoszlatásra emlékeztetve az Astoriánál kiállítottak egy rendőrségi vízszállító teherautót is. Amikor a menet eleje már megérkezett az Andrássy út és a Bajcsy-Zsilinszky út sarkára, az állami ünnepség helyszínére, a menet vége még a gyülekezőpontnál, a Műegyetemnél volt.

(MTI)

Iris Properties

Debrecen, Hatvan utca

133 m2-es lakás kiadó
220 000 Ft

65 m2-es lakás kiadó
120 000 Ft

Debrecen, Simonffy utca

41 m2-es lakás kiadó
125 000 Ft

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük