Videó: apa és fia támadt a rendőrökre, Debrecenben ítélték el őket

Ország

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt nyomoz két férfi ellen, akik jogszerűen intézkedő rendőrök eljárását erőszakkal akadályozták.

A rendelkezésre álló adatok szerint 2021. október 16-án este egy borsodi település sörözőjében verekedés miatt intézkedtek a rendőrök. Az intézkedés során előállítás céljából egy fiatal férfit kísértek ki megbilincselve a szórakozóhelyről.

Az intézkedés alá vont férfi ittas állapotban lévő apja a presszó teraszán tartózkodott, és az egyik rendőrt megöléssel fenyegette, miközben megragadta annak ruházatát, majd ököllel, közepes erővel mellkason ütötte. A rendőr a 49 éves férfit magától ismét ellökte, és a karját megragadva próbálta megbilincselni.

A biztonsági kamera felvétele:

Az édesapjával és testvérével szemben foganatosított rendőri intézkedést észlelő, és azt megakadályozni szándékozó szintén ittas 24 éves férfi, a presszó kapujánál ekkor hátulról erősen megszorította a jogszerűen intézkedő rendőr nyakát.

A rendőr az idősebb férfit elengedve hirtelen megfordult, és a fiatalabb férfival szemben elvezető fogást alkalmazva egy jelenlévő polgárőr segítségével őt megbilincselte.

Az őrizetben lévő elkövetők gyanúsítotti kihallgatásukon beismerték a terhükre rótt bűncselekmény elkövetését. A nyomozó ügyészség álláspontja szerint a –többszörösen – büntetett előéletű idősebb férfi és a rendőrt fojtogató fiatalabb férfi letartóztatása nem mellőzhető. A Debreceni Járásbíróság az ügyészség indítványa ellenére nem rendelt el személyi szabadságot érintő kényszerintézkedést, amely végzést az ülésen jelenlévő ügyész mindkét gyanúsított vonatkozásában megfellebbezett.