A beltéri ajtó, amivel tényleg elégedett leszel

Ország

Általános törekvés, hogy minél több természetes anyaggal vegyük körbe magunkat. Ennek okait részben abban kereshetjük, hogy a minőségi, természetes hatású tárgyak nyugalmat, kiegyensúlyozottságot árasztanak, részben pedig abban, hogy ezáltal mi is közelebb érezzük magunkat a természethez. 

A természetes alapanyagok közül az egyik legnépszerűbb és leggyakrabban használt anyag a fa. Nem véletlen, hogy sokaknak ez jut először eszébe, amikor új beltéri ajtó vásárlását tervezi. De mit is szeretnénk valójában? Nézzük az elképzelés és a valóság közötti különbségeket!

A tömörfa ajtók mítosza

A tömörfa az az anyag, amelyet sokan az egyik legjobbnak gondolnak, amikor tartós és szép beltéri ajtókra vágynak. Mégis ugyanez az ajtótípus sorakozik a legolcsóbb kategóriában a barkácsáruházakban. Felmerül a kérdés, hogy biztos, hogy ezt kerested?

Noha az, hogy valaminek kedvező ára van, önmagában nem kell, hogy azt is jelentse, hogy nem jó. Ennek az ajtónak is van néhány pozitív tulajdonsága, például otthon, saját kezűleg festhető és jó megoldás lehet olyan helyeken, ahol elsősorban a funkción és nem az esztétikai élményen van a hangsúly. A hátrányait sajnos hosszabban tudjuk sorolni. Ezek az ajtók gyenge minőségűek, rengeteg fahibát fedezhetünk fel rajtuk és sajnos sokszor hibádzik a faanyag megfelelő kezelése, például nem megfelelő a fa szárítása, ami a későbbiekben okozhat problémákat.

Ezekkel a tömörfa ajtókkal még rengeteg munkája van a vásárlónak, s ezek elvégzése után már nem is lesz annyira kevés az a pénz, amelyet elköltött rá. Ami pedig biztosan nem fog sikerülni, az a magas minőségű beltéri ajtók megjelenésének, felületének utánzása. Amikor olyan ajtót keresel, amely fából készült és valóban minőségi, exkluzív hatást kelt az otthonodban, az nem a tömörfa, hanem a nemesfa ajtó lesz.

A nemesfa ajtók előnyei

Az Ajtóház beltéri ajtói között többféle felülettel és szerkezettel rendelkező beltéri ajtót találhatsz, amelyek egyszerre képesek a valódi fa érzetét kelteni és közben tartós szerkezettel és ellenálló felülettel rendelkeznek, így valóban nagyon sokáig szépek maradnak. A kínálat felső kategóriáját képviselik a prémium minőségű nemesfa ajtók, amelyek részletgazdag megjelenéssel, és esztétikus fa felületekkel díszítik a lakást. Ha igényes megoldást, s egyszersmind gyönyörű fa ajtókat szeretnél, alighanem a nemesfa ajtókat keresed. 

Ez a típusú beltéri ajtó kis üzemekben, kézzel készül, az alapanyaga pedig fa. A fafurnér alapra valódi fa kerül, amely a felületkezelésnek köszönhetően a behatásoknak ellenálló és gyönyörű nemesfa felületet képez. A különleges gyártási folyamatnak köszönhetően ezen ajtók mindegyike teljesen egyedi lesz, pontosan úgy, ahogy elvárjuk.