Vágó István

Vágó István beszólt Vastag Tamásnak

Ország

Vastag Tamás a Transzparens Újságírásért Alapítványának nagyköveteként nem először emelt szót a tudatos médiafogyasztás mellett. Vágó István nem ért egyet a gondolataival.

A Transzparens Újságírásért Alapítvány célja, hogy az emberek több helyről tájékozódjanak, ne csak egy médiumból. Legutóbbi médiaelemzésükben azt vetteték össze, hányszor foglalkoztak a kormánypárti és ellenézi lapok Cseh Katinka ügyével, és hányszor a Pegasus-botránnyal. Arra jutottak, hogy míg a kormánypárti médiumok Cseh Katalinnal, a kormánykritikus lapok a Pegasus-üggyel voltak elfoglalva.

Vágó István közösségi oldalán osztotta meg véleményét a felmérésről, az alapítványról és Vastag Tamásról:

…aki a két “ügyet” azonos fajsúlyúnak tartja (mi is voltaképp Cseh Katka bűne? aki érti, hálás lennék, ha elmagyarázná, miközben a Pegasusról zeng az egész világsajtó), az hogyan akarja elérni, hogy “a társadalom tagjai tudatos médiafogyasztóvá váljanak, hogy képesek legyenek kiszűrni az egyes médiatartalmakban megjelenő szubjektív elemeket”?

Nem teljesen nyilvánvaló még az egyszerű hírfogyasztó számára is, hogy Cseh Katalin EU-s pályázaton való részvételét a lehallgatási botrány elfedésére bányászták elő, miközben semmilyen általa elkövetett szabálytalanságot sem képesek megnevezni?

Transzparens Újságírásért Alapítvány? Hát ennél átlátszóbb újságírás már nincs is, “nagykövet úr”.

Vastag Tamás válasza nem maradt el, ezt üzente Vágónak az alapítvány honlapján:

Kedves Vágó Úr!

Az alapítvány nevében szeretnélek meghívni egy kávéra, hogy beszélgessünk a médiatudatosság fontosságáról és arról, hogyan lehet ezt növelni a magyar társadalomban. Hiszen míg a közéletben napról napra tapasztaljuk azt, hogy félreértelmezett állítások, csúsztatások jelennek meg egyes témákról, addig a média ezeket sokszor kritika nélkül továbbítja.

Vastag Tamás
Médiatudatosság nagykövete

A vitának még nincs vége, Vastag Tamás ugyanis azóta elmondta, hogy Vágó szerinte félreértette őket, Vágó István pedig azt mondja, majd ha személyesen hívja meg őt Vastag Tamás kávézni, akkor majd biztosan le is ül vele – írja az Index.