Úgy néz ki, hátrányban lesz, aki nem oltatja be magát

Ország

A járványnak akkor lesz vége, ha az oltóanyag rendelkezésre áll – közölte keddi online sajtótájékoztatóján a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Gulyás Gergely megerősítette, a kormány 16 millió adag oltóanyagot kötött le az Európai Unión keresztül, ami 8 millió ember beoltásához elegendő, a társadalom 60-65 százalékának beoltásával pedig már elérhető az úgynevezett “nyájimmunitás”.

Arra a kérdésre, a kormány lehetségesnek tartja-e, hogy

különbséget tegyenek azok között, akik beoltatták magukat és akik nem, azt felelte: szinte biztosan lesznek ilyen szabályok, például a légitársaságoknál.

Úgy fogalmazott, az oltási könyv – az útlevél és a személyi igazolvány mellett – fontos okirat lesz a tömeges oltás után.

Említett rész 48:24-től:

Kormányinfó (2020. december 22.)

Kormányinfó (2020. december 22.)

Közzétette: Magyarország Kormánya – 2020. december 22., kedd

 

A lakosság alig 15 százaléka oltatná be magát

Ide kapcsolódik a KSH felmérése, amely azt mutatja, hogy a megkérdezettek mindössze 14,9 százaléka válaszolta azt, hogy beadatná magának a vakcinát.

A közvélemény-kutatás szerint a 64 év felettiek és a felsőfokú végzettségűek tervezik leginkább, hogy beoltatják magukat, míg a munkanélküliek, a fiatalok és az alacsonyabb végzettségűek a legelutasítóbbak.