Crespo Rodrigo vezetheti tovább a Jászai Mari Színházat Tatabányán

Ország

Nyilvános pályázatot követően 2021. január 1-től újabb öt évre Crespo Rodrigót bízta meg a Jászai Mari Színház, Népház vezetésével a tatabányai közgyűlés.

A színház pénteki tájékoztatása szerint Crespo Rodrigo mellett Csányi László pályázott az igazgatói posztra, a pályázatok elbírálására szakmai bizottságot kértek fel, a munkában színházigazgatók, egy rendező és egy dramaturg vett részt. A tatabányai közgyűlés csütörtökön döntött a régi-új igazgató személyéről.

Crespo Rodrigo a megbízással harmadik vezetői ciklusát kezdi meg a tatabányai színház élén. Nevéhez fűződik, hogy az intézmény 25. évadában, 2014-ben megalakult a teátrum első állandó társulata.

Hagyományteremtő szándékkal indították el 2015-ben a MOnodráma és STúdiószínházi FESZTivált, a MOST FESZT-et, ahová minden évben határon túli és vidéki színházak, valamint független társulatok előadásait hívják meg.

A színház hosszú ideje változatlan menedzsmenttel dolgozik, munkájuk eredménye, hogy az intézmény gazdálkodása kiegyensúlyozott, a művészi munkát számos díjjal ismerték el és több ezer főből álló törzsközönséget sikerült kialakítani a Jászai Mari Színházban – közölték.