16 napig volt lélegeztetőgépen egy 36 éves magyar férfi, akinek alapbetegsége sem volt

Ország
Koronavírus

Tényleg mindannyian veszélyben vagyunk – üzente a beteg nővére.

Az RTL Klub Híradója számolt be arról, hogy egy Németországban élő 36 éves magyar férfi 16 napig volt mesterséges kómában, lélegeztetőgépre kapcsolva, miután elkapta a vírust.

Az Augsburgban élő férfi nővére az RTL Klub Híradójának azt mesélte, öccse korábban teljesen egészséges volt. A tünetei torokfájással kezdődtek, egy hét múlva már intubálni és lélegeztetni kellett.  Németh Andrea szerint öccse a kisgyerekek bölcsődei dajkájától kaphatta el a koronavírust.

“Szülőértekezleten vettek részt, ahol az egyik dada vírussal fertőzött volt, amit pár nappal később egy e-mailben elküldtek a szülőknek”

– mesélte a férfi nővére.

A férfi feleségén is kimutatták a koronavírust, ő karanténban van. A pár két éves fiára és négyéves kislányára most a férj nővére vigyáz, a gyerekek tesztje negatív lett.

Nagyon sokan még mindig az influenzával hozzák kapcsolatba, holott semmi köze az influenzához. Úgy gondolják a fiatalok, hogy megrázzák a vállukat, hogy erős vagyok, fiatal vagyok, nem lehet bajom. Igenis minden korosztály veszélyben van, nem a pánikkeltés a lényege

– figyelmeztetett Német Andrea.

A férfi azóta már jobban van, levették a lélegeztetőgépről.