Diabetes társaság: a cukorbetegek maradjanak otthon és folytassák a kezelést

Ország
Koronavírus

Fontos, hogy minél több cukorbeteg otthon maradjon és folytassa a tablettás, illetve az inzulinos kezelést, valamint ellenőrizzék vércukor szintjüket – hívta fel a figyelmet a Magyar Diabetes Társaság elnöke kedden, a kormány Facebook-oldalán közzétett videójában.

Kempler Péter hangsúlyozta, a cukorbetegek különleges helyzetben vannak a járvány esetén, azonban a megfelelő vércukor beállítás, a diabetes jó anyagcserehelyzete segíthet abban, hogy minél kisebb eséllyel kapják el a koronavírus-fertőzést.

Az innovatív kezelésekre, inzulinkezelésre vonatkozó szakorvosi javaslatok érvényessége a veszélyhelyzet idején meghosszabbodik, ezekért a papírokért nem kell elmenni a diabetológushoz – tette hozzá.
Nyitrai Zsolt, a kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki megbízott a videóban elmondta, hogy Magyarországon több mint egy millióan élnek cukorbetegséggel.

Nekik különösen fontos, hogy koronavírus idején otthon maradjanak – emelte ki.
A videó végén a megbízott megköszönte a diabetológusok, valamint a diabetessel foglalkozó szakmai- és betegszervezetek munkáját, és arra kért mindenkit, hogy vigyázzunk egymásra.