A pálinkafőzés is bekerült a 7-8. osztályosok kerettantervébe

Ország

A 7-8. évfolyamon 17 órát fordítanak “A kísérleti megfigyeléstől a modellalkotásig” címet viselő témaköre, ahol a javasolt tevékenységek között szerepel a pálinkafőzés tanulmányozása videofilm segítségével, a folyamat értelmezése – szúrta ki az Index. Ugyanitt a víz vagy vörösbor desztillációjának bemutatása, a rózsavíz előállítása lepárlással vagy extrahálással, valamint az alkoholos filctollak festékanyagainak elválasztása papírkromatográfiával is megtalálható a tanulmányozásra javasolt folyamatok között. A pálinkafőzés egyébként a felsős kémia kerettanterv eddig hatályos változatai közül eddig csak az egyik “B” jelű változatban volt megtalálható.

Megvalósult az a régi óhaj hogy a kémiaoktatás ne legyen életidegen és elméleti jellegű, hanem kerüljön közelebb a magyar emberek mindennapjaihoz.

A 7-8. osztályosok biológiakönyvében nem találtak olyan részt, amely az alkoholfogyasztás veszélyeivel foglalkozna.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.