Megkezdődtek a munkálatok a Dósa nádor téren

Helyi hírek

Birtokba vették a gépek a placcot, augusztusig tart a felújítás.

Mint ismert, a Dósa nádor tér és a Csapó utca átépítése során több mint 11 ezer négyzetméter újul meg, és nyolcszorosára nő a zöldterület nagysága a város új sétaterén.

“A Dósa nádor tér és a Csapó utca átépítésének tervezésekor az volt a célunk, hogy olyan új közösségi teret hozzunk létre, amely szervesen csatlakozik a főtérhez és a jelenleginél sokkal nagyobb zöldfelület jöjjön létre” – írta közleményben az önkormányzat. Ennek eléréséhez nagy, összefüggő gyep- és növényfelületeket alakítanak ki. Több ezer cserjét telepítenek, és 360 négyzetméteren gyepszőnyegeznek. A növényzet vízutánpótlására automata öntözőhálózat épül.

Kezdődik a Dósa nádor tér átépítése, íme az alternatív parkolási lehetőségek

A területen alapvetően az egészségi állapotuk miatt kell kivágni 11 fát, de helyükre 20 egyedet ültetnek. A gyepszőnyegezésnek köszönhetően is jelentősen, a nyolcszorosára nő a zöldterület nagysága (a jelenlegi 114 négyzetméterről 917 négyzetméterre).

A tér elemei egy központi sétánygerincre fűzhetők fel, amely a Városháza épülete előtt indul és a Csapó utca irányában egészen a Liszt Ferenc utca kereszteződéséig tart.

A Dósa nádor téren különleges vízjáték épül, padokat, kerékpártámaszokat telepítenek. A Csapó utcán megújul a virágpiac 36 virágárusító pavilonnal (128 elárusítóhellyel). Az átépítés után sétálóövezetté válik a tér, a megszűnő 179 parkoló kiváltására pedig a Széchenyi utcán jött létre egy 300 férőhelyes parkoló.

Ilyen lesz a Dósa Nádor tér – sétálóövezetté alakítják át

Később a Városháza Sas utcai épületszárnya alatt létesül többszintes mélygarázs. A közbiztonság fenntartása érdekében 3 oszlopon, összesen 9 db térfigyelő kamera kerül kihelyezésre.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.