Kábítószer-kereskedelem miatt nyomoztak ellene

Ország

A Vas Megyei Főügyészség indítványozta, a Szombathelyi Járásbíróság nyomozási bírója pedig elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, akit korábban már gyanúsítottként kihallgattak kábítószer-kereskedelem bűntette miatt, azonban 2020. február 13-án újabb két kilogramm amfetamint szállított. A megalapozott gyanú szerint a gyanúsított 2018 júniusától tíz alkalommal adott el Szombathely és Sárvár területén amfetamint, összesen 600 gramm mennyiségben, 2500 Ft/gramm vételáron. Az általa értékesített amfetamin együttes mennyisége meghaladta a jelentős mennyiség alsó határát is. A gyanúsított sárvári lakásán a csekély mennyiség felső határát meghaladó további kábítószert foglalt le a nyomozó hatóság 2018 júniusában.

A gyanúsított ezen bűncselekmény miatt vele szemben a Vas Megyei Rendőr-főkapitányságon folytatott büntetőeljárás alatt, 2020. február 13. napján, gépkocsival közlekedett Rábapatyon, amelyben kábítószert szállított, amikor a rendőrjárőr igazoltatás alá akarta vonni.

A gyanúsított azonban a rendőri intézkedésnek nem tett eleget, a helyszínről elhajtott, és a menekülés útvonalán, az egyik rábapatyi ház előtt, a gépkocsiból több mint két kilogramm amfetamint dobott ki. Majd a szántóföldre hajtott és a személygépkocsit hátrahagyva elmenekült, azonban rövid idő alatt elfogták.

A Vas Megyei Főügyészség azért indítványozta a gyanúsított letartóztatását, mert a terhére rótt bűncselekmény akár életfogytig tartó szabadságvesztéssel is büntethető, ezért fennáll a szökés veszélye. A gyanúsított a büntetőeljárás során szabadságvesztéssel büntetendő újabb bűncselekményt követett el, így fennáll a veszélye annak is, hogy szabadon bocsátása esetén további bűncselekményt követne el.

A Szombathelyi Járásbíróság ügyeletes nyomozási bírója az ügyészi indítvánnyal egyezően egy hónapra a gyanúsított letartóztatását 2020. február 15. napján elrendelte.

 

ugyeszseg.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.