Kósa: az ellenzéki együttműködés összeomlott

Ország

Az ellenzéki együttműködés összeomlott, kevés helyen van érdemi együttműködés, az is inkább konfliktusos – fogalmazott Kósa Lajos, a Fidesz önkormányzati választásokért felelős kampányfőnöke a Somogy megyei Kötcsén szombaton, a Polgári Pikniket megelőzően.

Hozzátette, Karácsony Gergely annyira alkalmatlan, hogy a baloldali szavazók is annak látják.

A fővárosi ellenzéki főpolgármester-jelölt egy szót sem ejtett arról, hogy 5 évig vezette Zuglót, eredmény nulla, botrány, botrány hátán, csődben van a kerület. Ezzel szemben semmilyen összefogás nem segít”

– jelentette ki.

Kósa azt is hozzátette, bizonyos értelemben

még Berki Krisztián is alkalmasabb jelölt Karácsonynál.

https://streamable.com/3vuel

Kérdésre válaszolva azt mondta: az OLAF jelentése kapcsán folyamatos vita van az ország és az EU között, amelynek a végén lesz egy megegyezés.

“A magyar állam jobban használta fel a hibaszázalékot tekintve az uniós forrásokat, mint a nagyon komoly svájci óragyárak hibaszázaléka”

– jegyezte meg, hozzátéve, hogy nem a Fidesz-KDNP kormány tehet például a 4-es metró építésével kapcsolatban felmerült korrupcióról.

Bizakodva várja az önkormányzati választást Balog Zoltán, az emberi erőforrások korábbi minisztere is. A Polgári Magyarországért Alapítvány rendezvényének helyet adó

a Dobozy kúria előtt az alapítvány elnöke újságíróknak azt mondta, az önkormányzati választásra készülve lesznek a választással kapcsolatos vendégeik, és értékelik az aktuális politikai helyzetet. Hozzátette: meghallgatja Tarlós Istvánt, aki remélhetően a vendége lesz a rendezvénynek.