Ábrahám interaktív előadás Debrecen

Ábrahám címmel interaktív közösségi színházi előadást játszanak a debreceni Csokonai Fórumban

Kultúra

Kreatív, vállalkozó kedvű civilek gondolkodtak együtt színházi szakemberekkel csaknem egy éven át a jövőről. Ebből a közös gondolkodásból született meg egy előadás, az Ábrahám, amelyet november 26-án 16 óra 30 perctől láthat először a közönség a debreceni Csokonai Fórum Kóti Árpád termében.

2062-re a civilizációnk a pusztulás szélén állt. A végzetes zuhanástól Ábrahám mentette meg az emberiséget. Ábrahám, aki 2012-ben látta meg a napvilágot Debrecenben. Születésének körülményei rendkívüliek, ahogyan a kor is, amelyben világra jött. A 21. század első felében a világ vesztébe rohant – e félévszázados ámokfutásnak lehetünk szemtanúi e színházi kísérlet során.

2022 februárjában indult a Csokonai közTér, a Csokonai Színház kreatív alkotóműhelye. Több mint fél éven keresztül kétheti, majd heti rendszerességgel gondolkodtak együtt vállalkozó kedvű, kíváncsi és kreatív debreceniekkel, hogy milyen reményeik és félelmeik élnek bennük a jövővel kapcsolatban. Paráik és reményeik játékos kibeszélése és feldolgozása során egy közös történet történetet építettek, és együtt döntöttek arról, hogy szeretnék ezt egy színházi előadás formájában a nagyközönség számára bemutatni. Májusban egy sajtóbemutatót tartottak, novemberben pedig a Csokonai Fórum Kóti Árpád termében állítják színpadra Ábrahám történét, amelyben nézőik nem csak szemlélői, hanem résztvevői is lehetnek az eseményeknek.

A közTér csapata: Gáll Anna Nikoletta, Kopócs Éva, Lukovszki Judit, Nagy Petra, Pál Marianna, Porcsin-Tóth Réka, Szabó Vivien, Varga Dóra

Volt csapattársak: Láposi Terka, Tarné Kerekes Erzsébet

Projektvezetők: Madák Zsuzsanna, Gemza Melinda, Varga Nikolett

Szakmai konzulens: Bethlenfalvy Ádám

Tér: Sáfrány Imre

Rendező, dramaturg: Madák Zsuzsanna