“Zenedobozra” pályázhatnak a debreceni középiskolások

Kultúra

Új pályázati lehetőség érhető el a könnyűzene iránt érdeklődő debreceni középiskolások számára. A város egy különleges helyszínt és szakmai támogatást nyújt a fiataloknak egy teljes tanéven keresztül. A jelentkezés során a pályázók találhatják ki, hogyan használnák az ún. Zenedobozt.

Októbertől áprilisig, a turisztikai szezonon kívül Zenedobozként működik majd a VisitDebrecen konténere. Hogy mire használható fel a mobilis, azaz iskolákba is telepíthető helyszín, azt a fiatalok találhatják ki. Puskás István alpolgármester 2021. június 7-én a pályázat részleteit bemutató sajtótájékoztatón hangsúlyozta:

bármely debreceni középiskola diákjai pályázhatnak tetszőleges létszámú és összetételű csapatokban. Az egyetlen megkötés, hogy a terv legyen biztonságosan fenntartható, környezettudatos, a működtetés során pedig a fiatalok jó gazdái legyenek a Zenedoboznak!

„Maguk a pályázó közösségek gondolják ki, hogy mit szeretnének csinálni! De hogy ne maradjanak segítség nélkül, a helyi könnyűzenei élet szereplői mentori segítséget adnak számukra. A Rocksuli a hangszereket és a hangtechnikai berendezést biztosítja, a Campus Nonprofit Kft. a koncertszervezés rejtelmeibe vezeti be az érdeklődőket, a Médiacentrum Debrecen a zenekritika-írás kezdő lépéseiben segít a diákoknak, de a Debreceni Egyetem Könnyűzenei Intézete és a Debreceni Hangfoglaló Pont is nyújt szakértői támogatást” – jelentette be az alpolgármester.

A pályázat benyújtásának határideje 2021. szeptember 20. A győztesek 2021 októberétől 2022 áprilisáig használhatják a Zenedobozt. Az azt követő tanévre újabb pályázatot ír majd ki az önkormányzat és a DEMKI Debreceni Művelődési Központ és Ifjúsági Ház Nonprofit Kft. A részletes pályázati kiírás megtalálható Debrecen város honlapján, az alábbi linken keresztül.