Változatok a realizmusra: Munkácsytól Mednyászkyig

Kultúra
A Magyar Nemzeti Galéria – Szépművészeti Múzeum Digitális Múzeum programja bemutatja a  Változatok a realizmusra – Munkácsytól Mednyánszkyig című kiállítás virtuális kiállítóterét.

A megismerésnek ez a módja elősegíti a gyűjteményünkhöz való hozzáférés demokratizálását, oktatási célú felhasználását.

A virtuális kiállítóterem folyamatosan bővülni fog, hiszen kiemelt cél, hogy a nemzeti közgyűjtemény digitalizáltan is közvagyon legyen, minél többen ismerhessék meg itt is a  műtárgyakat.

A virtuális kiállítás bejárása során az egyes képekhez háttérinformációkat biztosítanak ezen a felületen oktatási célra, és az anyagot folyamatosan bővül.

A virtuális térbe történő belépés után a bal egérgomb lenyomásával tudunk körbenézni. A termekben látható fehér kis karikákra lépve egy felugró ablakon láthatjuk a kiállított műveket és a hozzájuk tartozó leírásokat. Ezeket a jobb alsó sarokban elhelyezett gombokkal nagyíthatjuk, a teljes képernyőre is kitehetjük.

A termek közötti átjárót fehér áttetsző „függönyök” jelzik, a rajtuk található számokra kattintva léphetünk át a következő terembe. A bal alsó sarokban található térképet használva is tudunk helyiséget váltani. A MNG logóra kattintva visszatérünk a bemutatkozó oldalra.

www.virtualiskiallitas.mng.hu