Mozart klasszikusát láthatjuk a Csokonai Színházban

Kultúra

Mozart leghíresebb vígoperáját, a Figaro házasságát holnap mutatják be a Csokonai Színházban. A vígoperában országosan és nemzetközileg ismert operasztárok lépnek színpadra, mint például Haja Zsolt, Kendi Lajos, Kovács István, Rálik Szilvia, Fodor Beatrix, Rácz Rita, Keszei Bori, Farkasréti Mária, Kiss András, Cseh Antal, Mester Viktória, Kálnay Zsófia és Balczó Péter.

Wolfgang Amadeus Mozart és Lorenzo Da Ponte első közös műve a vágyak és a meglepetések vígoperája, amely hol ellenállhatatlan humorral, hol szívbemarkoló őszinteséggel mesél rólunk, emberekről. Szabó Máté lendületes rendezése közelebb hozza a történetet a mai nézőhöz: Almaviva gróf, a vagyonos borász házában minden a feje tetejére áll a két alkalmazott, Figaro és Suzanna esküvőjének napján. „Félelmetes humorral teli kritikája ez a darab a hierarchikus társadalmi rendszernek, amely megmutatja, hogy a magasabb és mélyebb szinteken is emberek vannak, kiszolgáltatva egymásnak, illetve a legnagyobb hatalomnak: a szerelemnek.” – nyilatkozta a rendező.

Mozart leghíresebb vígoperája összesen 13 alkalommal szórakoztatja majd fergeteges humorával a nagyérdeműt 2018. december 14. és 2019. május 2. között. A produkciót a Co-Opera állítja színpadra, magyar nyelven, Vidor Dezső fordításában. Újdonságnak számít, hogy a Budapesti Operettszínház szólistája Bordás Barbara operaszerepben lép a közönség elé. Mindemellett főszerepet játszanak olyan helyi kedvencek, mint Rendes Ágnes, Nagy Kíra, Bódi Marianna, Donkó Imre, Donkó Annamária, Wagner Lajos, Biri Gergely, Böjte Sándor és Udvarhelyi Péter.

A debreceni Csokonai Színházban 22 évvel ezelőtt játszották utoljára a Figaro házasságát, így a vígopera decemberi bemutatója minden szempontból különleges. Az előadások során közreműködik a színház énekkara, valamint a Kodály Filharmonikusok Debrecen. A zenekart Somogyi-Tóth Dániel vezényli.

Fotó: Máthé András

Írisz Ingatlanok

Debrecen, Rákóczi utca

63 m2-es lakás kiadó
300 000 Ft

Debrecen, Diószegi útca

8 546 m2-es ipari ingatlan eladó
128 190 000 Ft

Debrecen, Diószegi útca - Ipari terület eladó a József Attila telepen

6 799 m2-es ipari ingatlan eladó
101 985 000 Ft

Debrecen, Diószegi út - Ipari telephely telek eladó

18 072 m2-es ipari ingatlan eladó
271 000 000 Ft