Jubileumi koncertet ad Debrecenben a Bakator zenekar

Kultúra

Egykori és jelenlegi zenekari tagok együtt lépnek színpadra október 22-én, a fennállásának 10 éves évfordulóját ünneplő Bakator jubileumi koncertjén.

A zenekar 2009-ben azzal a szándékkal alakult, hogy muzsikájukkal őrizzék azt a kincset, amit népzenének hívnak.

Állandó kísérőzenekarként közreműködnek a derecskei Szivárvány Néptáncegyüttes, a földesi Szélrózsa Néptáncegyüttes, a sátoraljaújhelyi Zemplén Néptáncegyüttes, a komádi Körös-körül Néptáncegyüttes és a balmazújvárosi Himes Néptáncegyüttes munkájában. Emellett szoros kapcsolatot ápolnak a hajdúböszörményi Bocskai Néptáncegyüttessel. Rendszeres résztvevői hazai és zenés-táncos külföldi táboroknak, fesztiváloknak.

A jubileumi koncerten felcsendülnek az együttes eddig megjelent három lemezének legnépszerűbb dalai, de az esten új, eddig még nem hallott számokat is bemutatnak a közönségnek. Különleges érdekességnek ígérkezik a zenekar jelenlegi és korábbi cimbalmosának közös produkciója, valamint az alapítótagok önálló műsorszáma. Most is közönség elé lép a Bakator állandó énekese, Jeremiás Lajos, de az eddig csupán lemezről ismert vendégelőadók is bemutatkoznak. A koncertet követően hajnalig tartó mulatság veszi kezdetét, amelyen a zenekar volt és jelenlegi tagjai, valamint meghívott zenész barátaik muzsikálnak.

Időpont: 2019. október 22. kedd 20 óra

Helyszín: Hajdú Táncegyüttes székháza (Debrecen, Hatvan utca 32.)

Az est házigazdája Bistey Attila.

A műsorban közreműködnek:

Jeremiás Ádám – hegedű

Tóth Ádám – hegedű

Török Péter – brácsa

Galyas Zoltán – cimbalom

Pandák Viktor – nagybőgő

Jeremiás Lajos – ének

Heit Lóránd – hegedű

Varró Márk – brácsa, cimbalom

Lajti Gergely – cimbalom

Nagy Imre – nagybőgő

Gyönyörű Zsigmond – ének

Törökné Marosvölgyi Ágnes – ének

Jeremiás Kincső – ének

Kerekes-Polgár Lilla – ének