Szűcs Gábor freshART-fődíjas festőművész kiállítása Debrecenben

Szűcs Gábor freshART-fődíjas festőművész alkotásaiból nyílik kiállítás Debrecenben

Kultúra

Szín Anatómia címmel Szűcs Gábor freshART-fődíjas festőművész alkotásaiból június 23-án, pénteken, 17 órakor nyílik kiállítás a Debreceni Művelődési Központ Belvárosi Galériájában (Kossuth u. 1.). Köszöntőt mond: Szentei Tamás, DMJV Polgármesteri Hivatal Kulturális Osztályának vezetője. Megnyitja: Tamus István grafikusművész. Közreműködik: LíDa,a „Kedv, remények, trillák…” elnevezésű versmegzenésítési pályázatának résztvevője.

Tavaly nyolcadik alkalommal hirdette meg a Debreceni Művelődési Központ a „freshART” képző-, ipar- és fotóművészeti pályázatot fiatal alkotók számára, a Városok-Falvak Szövetségével közösen, bevonva a projektbe a határon túli magyar kulturális régiók köréből aBódva-völgyi és Érchegységi Kulturális Központot, rajtuk keresztül az intézmény vonzáskörzetébe tartozó felvidéki fiatal alkotókat. Eredményes volt a bővítés, hiszen a fődíjat, egy önálló kiállítás lehetőségét felvidéki alkotó, a somorjai Szűcs Gábor nyerte el.

A Pozsony szomszédságában élő festőművész fiatal kora ellenére jelentős eredményekkel büszkélkedhet. Számos egyéni és csoportos kiállításon, versenyen vett részt munkáival, több elismerést is szerzett már, munkái eljutottak Romániától és Lettországtól kezdve Anglián és Koreán át az Egyesült Államokig. Ebben az évben végez a Pozsonyi Művészeti Akadémián.

Az önálló kiállításra számos új műalkotást hozott a somorjai alkotó, így valóban friss művek adják meg a döntően a kortárs modern festészet színbeli lehetőségeit körbejáró tárlat zamatát.

A kiállítás július 21-ig tekinthető meg hétköznapokon 10–18 óráig a belvárosi galériában (Kossuth u. 1.).