Türk László orbán telefon

A debreceni tankerület igazgatója lett az Ady gimi élére botrányos körülmények között kinevezett fideszes Türk László

Helyi hírek

Óriási botrányt keltett 2018-ban, hogy bár a tantestület, a szülői közösség és a diáktanács sem támogatta, 16 év vezetőség után egy fideszes káderre cserélték le a 32 éve ott dolgozó, nem mellesleg közkedvelt, megbecsülésnek örvendő Rózsavölgyi Gábort, a debreceni Ady Endre Gimnázium igazgatóját.

Rózsavölgyi utódjának az oktatási államtitkár Türk László fideszes önkormányzati képviselőt nevezte ki, aki bár rendelkezik történelemtanári végzettséggel, mindaddig középiskolában azt nem gyakorolta.

Türk Ady-s karrierje nem tartott sokáig, két év múlva már a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegyénél bukkant fel oktatásszervezési főigazgatóként, idén december 1-jétől pedig Pintér Sándor belügyminiszter kinevezte a Debreceni Tankerületi Központ élére – árulkodik a tankerület honlapja.

“Szervusz, Miniszterelnök Úr!”

Türk László kormányhoz való hűsége megkérdőjelezhetetlen, idézzük is fel politikai karrierjének legemlékezetesebb pillanatát, amikor az önkormányzati választáson aratott győzelme után Orbán Viktor miniszterelnök úr telefonon gratulált (a neki csak egyszerűen) “László”-nak:

Forró dróton hívták Orbán Viktort a debreceni időközi választás után – videó