Tizenkettedik alkalommal rendezik meg Debrecenben a Zamat Fesztivált. Idén egy minden eddiginél nagyobb rántott hús is készült a gasztrofesztiválon szombaton.
30 kiló karajt lapítottak ki, majd paníroztak be egy hatalmas kádban, egy direkt erre az alkalomra kifejlesztett speciális rács segítségével négyen mártották a húst előbb a lisztbe, majd a tojásba, aztán a panírmorzsába, hogy végül 300 liter olajban mártózzon meg a gigantikus hús szelet.
A rekordkísérlet sikerült: az ország és talán a világ eddigi legnagyobb rántott húsa 1 méter széles, 2 és fél méter hosszú és nagyon finom is lett. A rekordkísérletet a fesztiválra kilátogatók hitelesítették: a hatalmas rántott húst felszeletelve, egy zsömlében kóstolhatták meg a rendezvény résztvevői.
A Debreczeni Zamat Fesztivál mai programja:
Szeptember 17., vasárnap
10:00 Kapunyitás
10:30-11:30 Tompeti és Barátai koncert (Nagyszínpad)
12:00-13:00 Gasztroshow Steiner Kristóffal és Nimrod Dagannal (Gasztroszínpad)
13:00-14:00 Gasztroshow Sárközi Ákossal (Gasztroszínpad)
14:00-14:30 Fórum Divatbemutató (Kisszínpad)
14:30-15:30 Gasztroshow Wossala Rozinával (Gasztroszínpad)
15:30-17:00 Kantrijó koncert (Kisszínpad)
18:00 Rendezvényzárás
Fotó: Facebook/Debreczeni ZAMAT Fesztivál