Ünnepi Könyvhét

Jön a Debreceni Ünnepi Könyvhét

Helyi hírek

Jövő héten, június 7-11. között a Csapó utcán lesz a helye az olvasás és a könyvek szerelmeseinek.

Immár 94. alkalommal rendezik meg országszerte az Ünnepi Könyvhét programsorozatát júniusban. A debreceni Ünnepi Könyvhét – a legnagyobb vidéki könyvheti rendezvény – június 7-től 11-ig tart a Csapó utcai sétálóövezetben, aminek keretében mintegy 20 standon várják majd a könyvesboltok, könyvkiadók és könyvkereskedők az olvasókat.

A Méliusz Juhász Péter Könyvtár által szervezett rendezvény díszvendége Terék Anna költő lesz, aki június 8-án, csütörtökön 17 órakor nyitja meg a debreceni könyvhét hivatalos programját – ami valójában már a szerdai nulladik napon elkezdődik. A kedvezményes könyvvásárlási lehetőség mellett dedikálások, interaktív közösségi programok, gyerekprogramok, és könyvbemutatók várják az érdeklődőket – olvasható az esemény Facebook-oldalán.

Az Ünnepi Könyvhét eredeti célkitűzése az volt, hogy az élő, kortárs szerzőket népszerűsítse, és ez kilenc évtized elteltével sem változott. Most is lehetőséget kívánnak adni az olvasóknak a könyvhét szervezői, hogy személyesen találkozhassanak kedvenc szerzőikkel, hiszen ez alkotónak és befogadónak egyszerre fontos. A szerzők bemutatkozása mellett kerekasztal-beszélgetések, előadások, rendhagyó irodalomórák is lesznek, és minden korábbinál gazdagabb nemzetközi standdal, gyerekkönyv-kínálattal és olvasnivalóval várják a könyvbarátokat.

Debrecziner Gourmet Fesztivál 2023: itt a részletes program