Paál Boglárka

Debreceni hallgató az év Ifjúsági Sajtódíjasa

Egyetem
Paál Boglárka, a Debreceni Egyetem Bölcsészettudományi Kar Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszék harmadéves hallgatója nyerte idén a Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesülete Ifjúsági Sajtódíját, az év online diákmédiuma címet pedig a kommunikáció- és médiatudomány szak hallgatóinak blogja, a Médiagrund kapta.

Az elismerést Budapesten, a május 25-26-án rendezett 30. Országos Ifjúsági Sajtófesztivál keretében vehették át a díjazottak – tájékoztatott a Debreceni Egyetem.

Az Ifjúsági Sajtódíjat a Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesülete (DUE) alelnökei, Balázs Géza és Szayly József alapították 1997-ben, amelyet minden évben egy-egy tehetséges fiatal újságírónak ítélnek oda.

Paál Boglárka, a Debreceni Egyetem harmadéves hallgatója – aki remek szakmai anyaggal pályázott a díjra – már évek óta próbálgatja szárnyait a médiában. Kommunikáció szakos hallgatóként ez persze elvárás is, de pályázati anyaga alapján jól látszik, hogy nem eredménytelenül. Gyakornokoskodott már az Indexnél, jelentek meg írásai az f21-en, a Médiagrundon és a Kortárs Online-on is, munkái hamarosan a DUE Tallózóban is megjelenhetnek – olvasható a DUE honlapján.

A 30. Országos Ifjúsági Sajtófesztiválon az év online diákmédiumait is díjazták. Ebben a kategóriában első helyen végzett a Médiagrund, a Debreceni Egyetem kommunikáció- és médiatudomány szak hallgatóinak blogja.

“Jótékonysági vadászatból” kalapoztak össze egymillió forint értékű műszert a debreceni Gyermekklinikának