Lego-kiállítás Debrecenben

Kockanapok: látványos lego-kiállítást rendeztek Debrecenben – fotók, videó

Helyi hírek

Egy vándorkiállítás részeként érkezett Debrecenbe a Kockanapok nevű rendezvény. Nem a cívisváros volt az első, a szervezők az ország több városában is vizitáltak már ezzel a nem mindennapi tárlattal. Debrecenben lego-kockákból készült építményeket állítottak ki, amelyhez összesen kétmillió építőkocát használtak fel. Ez Magyarország legnagyobb gyűjteménye.

A rendezvény nagyon népszerű volt, ottjártunkkor gyakorlatilag megtelt a kiállítás helyszíne. Életkortól függetlenül rengetegen próbáltak egy-egy számukra szimpatikus építményt megörökíteni, vagy éppen azzal fotózkodni – így sokszr csak lépésben lehetett haladni.

Igaz, sok volt a látnivaló is ezen a kiállítás jellegéhez képest kis helyen összezsúfolva. Aki türelmes volt, elképesztő építményeket csodálhatott meg. A készítők keze munkája által életre kelt többek között a Beatles portréja és Jack Sparrow arcképe, de a Marvel és DC sorozat szereplői, Harry Potter a Gyűrűk Ura és Csillagok háborúja vagy a Terminátor sem maradhatott ki a listából.

Márkás autócsodák mellett az ikonikus IFA-t, kis Polskit és a bogárhátú Volkswagent is kiállították a készítők. Láthattunk olyan alkotásokat, amelyek mozogtak is, hogy látványosabb legyen az összhatás. Egy másik teremben világhírű építményeket is felvonultattak, így a Colusseum, a Sagrada Familia, az Eiffel-torony és Taj Mahal mellett a londoni Towert és a Big Bent is megcsodálhattuk miniatűr kiadásban. 

A szervezők gondoltak a legkisebbekre is: készítettek Disney-mesehősöket, valamint Super Mario életnagyságú mását is elhelyezték egy asztalon. Akik pedig elfáradtak, azoknak volt lehetőségük a játszószőnyegen Duploval elfoglalni magukat, vagy a játszóházban kipróbálni a kreativitásukat.

– Faragó László –