Lombkorona sétány a Dinnyési kilátónál Hajdú-Biharban

Tasó László fákra talált egy lombkoronasétánynál Hajdú-Biharban

Helyi hírek

Érzékelve a nemrégiben kirobbant lombkoronasétány-ügyek kínosságát Tasó László Hajdú-Bihar megye 3. számú választókerületének országgyűlési képviselője Szilágyi Edinával meglátogatta a Debrecentől 30 kilométerre fekvő Dinnyési Kilátó melletti pihenőt, ahol egy olyan lombkoronasétányt mutatnak be, amit fák vesznek körül.

Nemrégiben tarra vágott erdő melletti lombkoronsétány borzolta a hajdú-bihari idegeket, amikor az Átlátszó megírta, hogy Nyírmártonfalván 60 millió forintos uniós forrásból építettek egy szerkezetet, ám az építkezés közben kivágták a környező fákat. Nem ez az egy építmény nyert hasonló nagyságrendű támogatásokat Hajdú-Biharban. Az esetekről itt tudhatnak meg többet.

Tasó László kirándul a Dinnyési Kilátónál lévő lombkoronasétánynál Nyíradonyhoz közel.
Tasó László kirándul a Dinnyési Kilátónál lévő lombkorona-sétánynál Nyíradonyhoz közel.

Tasó Lászlónak hirtelen kedve támadt egy kis kiránduláshoz a Nyíradonyhoz közeli Dinnyési Kilátónál, melyre meginvitált egy debreceni képviselőt is.

Dinnyési lombkoronasétány Hajdú-Biharban

Szilágyi Edina közösségi bejegyzéséből kiderül, hogy itt igenis van látnivaló. Nem is kevés. Sok fa, melynek ágai egyelőre még lomb híján, de elérik a sétány magasságát.

Szilágyi Edina debreceni önkormányzati képviselő integet a dinnyési lombkorona sétány alján, ahol vannak fák is melyeknek lombja eléri majd a sétány szintjét.
Szilágyi Edina debreceni önkormányzati képviselő integet a dinnyési lombkoronasétány alján.

A beszámolóból kiderül, hogy nagyszerű kirándulási célpontja lesz ez az erdei környezetre vágyó családoknak, hiszen itt játszótér, főzési lehetőség és lombkoronasétány várja a kikapcsolódni vágyókat – olvasható a lelkes beszámolóban.

Lombkoronasétány Hajdú Biharban a Dinnyési Kilátónál

Frissítés:

Tasó László később egy közleményt is kiadott, melyben arról beszél, hogy manipulált, valótlan állítások és rágalmak is kerültek szervezetten a világhálóra a térségben épült, illetve folyamatban lévő erdei kirándulóhelyekről :

 

Fotók: Szilágyi Edina

Tízmilliókat kapott Tasó László, Tasi Sándor és Filemon Mihály lombkoronasétányok építésére – van, ahol tarra vágták az egész erdőt