Karácsonyi díszkivilágítás Debrecenben

Íme az ingyenes adventi programok Debrecenben

Helyi hírek Kultúra

a Demki Advent programsorozata folyamatosan kínálja az ingyenes, izgalmas kikapcsolódási lehetőségeket kisebb és nagyobb debrecenieknek is. Ezen a hétvégén számos helyszínen találkozhatnak izgalmas eseményekkel.

Pénteken este 20 órától kezdődik a hónapról-hónapra nagy sikereket elérő Olasz Est. Az adventi hangulatot most Luca Balduccio hozza el a DEMKI Ifjúsági Ház Galéria termében.

Szintén a DEMKI Ifjúsági Házban, szombaton 16 és 18 óra között másodízben rendezik a Nemzetek Karácsonyát a Deutsches Kulturforum Debrecennel, illetve a Lengyel, Roma, Bolgár, és Ukrán Nemzetiségi Önkormányzatokkal karöltve.

Nemzeti ételeket is kóstolhatnak szombaton

Lehetőség lesz ünnepi ételeket kóstolni, a nemzetek kulturális műsorait megcsodálni, megismerkedni adventi szokásaikkal is. A kisebbek mézeskalácsot díszíthetnek, vagy karácsonyafadíszeket készíthetnek.

A rendezvényen többek között fellép Tordai Zoltán, a Trio Consort vonóstrió, Donkó Imre operaénekes és Arany Zoltán zenész is.

Tordai Zoltán szombaton ragad vonót Debrecenben.
Tordai Zoltán szombaton ragad vonót Debrecenben.

A hétvégén a Kossuth téren is újra találkozhatnak a DEMKI-vel az Adventi Kuckóban az érdeklődők. December 11-én vasárnap 14 és 18 óra között adventi kézműves foglalkozásokkal, Réti Tibor interaktív gyermekkoncertjével, illetőleg Bárdosi Ildikó népdalénekes és Molnár Miklós népzenész közreműködésével adventi és karácsonyi énekekkel várják a családokat az Adventi Kuckóban.

Egy lépéssel lejjebb a hierarchián: a második adventi gyertyát alpolgármester gyújtotta meg Debrecenben