Kósa Lajos

A Debreceni Törvényszék kimondta: Kósa Lajos megsértette a csengeri örökösnő jó hírnevét

Helyi hírek

Kósa Lajos, a Fidesz debreceni országgyűlési képviselője megsértette a csengeri örökösnő néven elhíresült P. Mária jó hírnévhez való jogát, amikor azt állította: csalásért el volt ítélve – számolt be a Blikk az ügy mai fejleményéről.

A nagy összegű csalással vádolt asszony keresetet nyújtott be, amelyben azt kérte, a kormánypárti politikus kérjen tőle bocsánatot és fizessen neki 2,5 millió forint sérelemdíjat. A Debreceni Törvényszék kedden, első fokon P. Máriának adott igazat.

Helmeczy László, a csengeri örökösnő ügyvédje a lapnak elmondta, okirattal igazolták, hogy Mária soha sem volt csalásért elítélve, ezért kérték a törvényszéktől, “állapítsa meg, Kósa úr megsértette védencem jó hírnevéhez és becsületéhez fűződő jogait”.

Fellebbezni fogunk, mert álláspontunk szerint ha egy közjogi méltóság ország-világ és a sajtó előtt tesz ilyen kijelentéseket, az okot ad arra, hogy sérelemdíjat fizessen, továbbá bocsánatot is kérjen

– magyarázta az ügyvéd.

Kósa Lajos csengeri örökösnős sztorijára a 2018-as választási kampány előtt derült fény, ennek lényege, hogy P. Mária azt állította, 1300 milliárd forintot örökölt Németországban elhunyt édesapjától, ám a pénzhez nem tud hozzájutni. Kósa Lajos a vádlott szerint maga ajánlotta fel, hogy segít megszerezni a vagyont.

Korábbi cikkeink Kósa Lajos élete kalandjáról:

Csengeri örökösnő: Adtam át készpénzt Kósa Lajosnak

A csengeri örökösnő ma este kitálal Kósa Lajosról

Szabadlábra helyezték a Kósát bepalizó csengeri örökösnőt

Kemény vádakkal illette Kósa Lajost a csengeri örökösnő, így reagált rá a politikus

Hotelszámlákat foglaltak le a Kósa Lajost csőbe húzó csengeri örökösnőnél

Kósa Lajos már a DK-t emlegeti a csengeri örökösnő ügyében

Csengeri örökösnő: én fizettem Kósa Lajos svájci szállodáját is

Csengeri örökösnő: kenőpénzt továbbítottam Kósa Lajosnak

Gyurcsányozással védte meg a kormány Kósa Lajost a csengeri örökösnő ügyében