Vidáman húzogatták a szablyákat a hétvégén Hajdú-Biharban

Helyi hírek

Több falu kapott Bocskai-szablyát a hétvégén, a meglepetést egy Hajdú-Bihar megye kirakóval is meg tudták fejelni – számolt be a megyei önkormányzat. Nyíradonyba is jutott a jelképekből.

Magyarhomorogon szüreti felvonulást, Vekerden falunapot, Körösszakálban pedig a VII. Nemzetiségi Hagyományőrző Napot tartották október 1-én, így ismét találtak alkalmat, hogy szablyákat és kirakókat osztogassanak a rendezvényeken. Az ismert tárgyakat  Bulcsu László, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat alelnöke adta át.

A Hajdú Hagyományok Nyomában elnevezésű programsorozatának nyíradonyi állomásán Pajna Zoltán elnök átadta a Bocskai szablya hiteles másolatát a város polgármesterének és megajándékozott egy “megyei Puzzle” kirakóssal. A  rendezvényen Pajna Zoltán köszöntötte a Nyíradonyi Szüreti Mulatságon és egyben “Murcis” Krumpli Fesztiválon résztvevőket.

A Bocskai-szablyát és a Hajdú-Bihar megye puzzle-t a megyei önkormányzat „A hajdú hagyományok nyomában” című projektjére készíttette. A szablya a hajdú-bihariak összetartozását, a jelen és a jövő kihívásaival való közös szembenézésünket is jelképezi, vagyis azt, hogy csak együtt lehetünk erősek és sikeresek. Az egyedi, fából készült kirakó is a megyei egységet jelképezi.

Webshopból is rendelhető a Bocskai-szablya

Nem menekülhetett a balmazújvárosi polgármester – megkapta az összetartozás 120 ezer forintos szablyáját