Jó kedvvel tapodták a frissiben lerakott aszfaltot a Felsőpércsi utcában

Helyi hírek

Nemrég megkezdett útépítésen járt Pósán László parlamenti és  Türk László önkormányzati képviselő  hétfőn a Felsőpércsi utcán.

Pósán László beszámolójából kiderült, hogy (a fotózkodáson túl) azért érkeztek, hogy megnézzék milyen készültségi szinten van az építkezés. A fehérgyarmati politikus, történész megállapította, hogy:

Jól haladnak a munkálatok, az első réteg és a szegélyek már láthatóak, így a harmadik ütem megépítésével 1,2 kilométer hosszon kap szilárd burkolatot az utca.

Ez év áprilisában sajtótájékoztatót is tartottak a Felsőpércsi utcán, akkor a polgármester úgy nyilatkozozott, hogy a Felsőpércsi utca eddig – két ütemben – összesen 770 méter hosszon kapott szilárd útburkolatot, s az újabb 430 méteres szakasz megépültével összesen 1,2 kilométer lesz majd burkolt, megfelelő csapadékvíz-elvezetéssel és útpadkával rendelkező. A harmadik ütem kivitelezését – nyílt közbeszerzési eljárást követően – a Vajda Mélyépítő Kft. végzi, s a munkálatok értéke bruttó 85 millió forint. Papp László hangsúlyozta, hogy a város úgy tekint a Kondoroskertre is, mint olyan területre, amely Debrecen lakóterületeinek bővítése szempontjából komoly lehetőségeket hordoz. A fejlesztések tehát nem állnak meg. A polgármester azt is megemlítette, hogy a Felsőpércsi utca mostani tovább-aszfaltozását az Agrárminisztérium által a külterületi helyi közutak fejlesztésének támogatására kiírt pályázaton elnyert 300 millió forint teszi lehetővé, melyből a Csárda utca fejlesztése is folytatódik. 

430 méter aszfaltot hozott a debreceni városvezetés a Felsőpércsi utcára