Lagzi Lajcsi

Valaki mérgezi Galambos Lajcsi tavát

Bulvár

A művész mocsai halastavának teljes halállománya kipusztult valamilyen titokzatos méregnek köszönhetően, ami a tó vizébe került.

Lajcsi szerint a közeli hulladékfeldolgozó üzemben nem stimmel valami, feljelentést is tesz.

A környéken nem a zenész az egyetlen, aki panaszkodott már az akkumulátor megsemmisítéssel is foglalkozó telephelyre, sokan fojtó, szúrós szagú, kellemtelen füstről panaszkodtak, ami hétvégéken is megkeseríti a napjaikat – írja a Blikk. Galambocs Lajcsi is hónapok óta tapasztalja, hogy furcsa színű és szagú a víz, hol kék, hol zöld, de nem természetes annak a pataknak a vize, ami az ő tavába folyik.

A környékén működő üzem tavasz óta akkumulátorok megsemmisítésével is foglalkozik, azóta érzi a mulatós sztár, hogy nincs valami rendben. Úgy látja, a patak vizével semmi gond nincs addig a víztisztító telepig, ami ehhez az üzemhez köthető, onnan viszont jön a méreg.

Nem tudok mást tenni, mint hogy szakembereket hívok, össze kell szednem az elhullott állatokat, hivatalosan lehet csak megsemmisíteni a tetemeket. Egyben feljelentést is teszek a hatóságoknál, környezetkárosítás és rongálás miatt, több halat emiatt szakértői vizsgálat céljából is elkülönítek, a vízmintával együtt

– nyilatkozta a lapnak Galambos Lajos, aki szerint ez egyértelműen egy mérgezés, ami az egész patakra, az egész településre kihat. A 2500 fős település lakói közül sokan az önkormányzathoz fordultak a panaszaik miatt: folyamatosan szúrós szagú füstről, a termőföldekre került furcsa, a környéken mindent kiszárító folyadékokról, a patak vízének idegen színéről, haltetemekről szólnak a bejelentéseik.

A lakók egy fórumot is hirdettek az esettel kapcsolatban, remélik, minél hamarabb kiderül az igazság. Feltehetőleg ellátogat a fórumra a Mocsa külterületén üzemelő cég képviselője is, mert kizártnak tartják, hogy ők szennyeznék a környezetet.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.