300 csomagot oszt szét a rászorulóknak a Debreceni Karitatív Testület

Helyi hírek

Újra élelmiszercsomag-osztást szervez a Debreceni Karitatív Testület. zéles Diána alpolgármester, a testület társelnöke, Korbeák György önkormányzati képviselő és Rózsahegyiné Juhász Éva, a testület elnöke 2022. június 28-án meglátogattak egy rászoruló családot és személyesen adták át az élelmiszercsomagot – tette közzé az önkormányzat.

A testület 2021-ben összesen hat alkalommal szervezett élelmiszercsomag-osztást mely során több, mint 2500 családnak nyújtott segítséget a csomagokkal. Idén ez a harmadik csomagosztás, s az előző két akció során összesen 500 családnak tudtak segíteni.

Széles Diána a keddi mai átadás kapcsán elmondta: az élelmiszercsomagok most is olyan családokhoz – köztük kiemelten a gyermekeiket egyedül nevelőkhöz, nagycsaládosokhoz – vagy idősekhez kerülnek, akikkel a karitatív testület már kapcsolatban van.

Ezen a héten összesen 300 csomagot fognak eljuttatni ezekhez a címzettekhez a testület önkéntesei. Az utóbbi időben egyre többen jelentkeznek olyanok is, akik az ukrajnai háború okán fokozódó infláció, a növekvő élelmiszerárak miatt kerülnek nehéz helyzetbe. Számukra sem automatikusan jár a segítség, mert a testület a város szociális ellátórendszerével – például a család- és gyermekjóléti központtal – együttműködve mindig megvizsgálja az adott igénylő rászorultságának fokát, azt, hogy van-e szüksége ilyen jellegű segítségre, s ha igen, milyen mértékűre.

Széles Diána hangsúlyozta, hogy a karitatív testület mindig csak azokat az adományokat tudja szétosztani, amit a támogatóktól kap. Nincsenek tehát „egységcsomagok”, de az önkéntesek megpróbálják az adományokat úgy rendezni, hogy a csomagokba lehetőleg mindig kerüljenek a mindennapokban a legalapvetőbb módon szükséges dolgok.

Széles Diána azt is elmondta, hogy a debreceni rászorulókon kívül a karitatív testület a városban ellátott háborús menekültek gondozásában is részt vesz. Ez napi szinten közel 300 menekült ellátásáról való gondoskodást jelent. Ennyi tennivaló mellett nagy szükség van az önkéntesek munkájára. Az önkéntesnek jelentkezők a 06 (52) 517-853-ös telefonszámon vehetik fel a kapcsolatot a Debreceni Karitatív Testülettel.