Visszatér a Rock Torony a Nagyerdőre

Helyi hírek Party Zone

Kemény ritmusokkal tér vissza a Rock Torony rendezvény a Nagyerdei Víztoronyba július másodikán, amikor három debreceni tribute zenekar veszi birtokba a Víztoronykert színpadát.

Menetrend:
𝟏𝟖:𝟎𝟎 – Kapunyitás
𝟏𝟗:𝟎𝟎 – Faith No More by Angel Rust
𝟐𝟎:𝟎𝟎 – ZZ Top by ZZ Copy
𝟐𝟏:𝟎𝟎 – Nirvana by Evermind
A koncertek után a Vis Maior zenekarból is jól ismert Orvos Gyuri áll a DJ pult mögé, és egészen hajnalig pörgeti a legjobb bulizós zenéket.
A szervezők egy kis betekintést is engedtek a zenekarok történetébe:
Evermind – Nirvana Tribute
A 2019-ben alakult debreceni Evermind – Nirvana Tribute célja, hogy autentikus hangzásukkal és megjelenésükkel a lehető legközelebb hozzák azt az élményt, amit az igazi Nirvana koncerteken élhetett át a közönség. Az elmúlt három évben a budapesti Dürer Kert, valamint az Instant-Fogas Komplexum színpadát is megjárták, továbbá a debreceni Roncsbár közönsége is láthatta őket. A már több alkalommal is telt ház előtt játszott MTV Unplugged műsoruk helyett ezúttal Kurt Cobainék egy igazán hangos, az 1992-es Reading fesztiválon előadott ikonikus koncertjének legjobb pillanatait kívánják felidézni a 30 éves évforduló alkalmából.
 ZZ Copy – ZZ Top Tribute
A színpadon három megszállott, igazán belevaló, texasi kalapot viselő fazon, fekete napszemüvegek, hatalmas szakállak, és még nagyobb rockhimnuszok: ez a ZZ Top. Minden idők egyik legsikeresebb blues-rock zenekara, akik a country elemek zenéjükbe építésével saját stílust teremtettek. Ezt az egyedi zenét, valamint a kizárólag rájuk jellemző látványt és energiát immár 10 éve eleveníti meg a ZZ Copy. A 2012-ben, Debrecenben három „cowboy” által alapított csapat fennállása során nem csak a hazai klub- és fesztiválélet meghatározó szereplője lett, hanem folyamatosan bizonyítják rátermettségüket nagy sikerű külföldi fellépéseik során is. Ritka alkalmak egyike, hogy hazai pályán láthatja őket a közönség!
Angel Rust – Faith No More Tribute
A debreceni Angel Rust – FNM Tribute a San Franciscó-i Faith No More zenéjének hiteles előadására készül. A legnagyobb sikereit a ’90es években elérő, a heavy metal, a rap és a funky ötvözetéből egyedi stílust formáló banda olyan dalokról ismert, mint pl. az Epic, a Midlife Crisis, a Digging the Grave, vagy az Ashes to Ashes, és persze az elmaradhatatlan Lionel Richie feldolgozás: az Easy. Az Angel Rust tagjai már hosszú évek óta jól ismerik egymást, és több sikeres formációban is együtt zenéltek, majd úgy döntöttek, kipróbálják magukat a tribute műfajban is: azóta Mike Patton és csapata legnagyobb – a saját fiatalságukat is meghatározó – slágereivel szórakoztatják közönségüket.
További információ és jegyár itt.