Nacsa Lőrinc meccsen

Listázza a KDNP-s politikus a magyar válogatottnak nem gratuláló képviselőket – mi a helyzet Hajdú-Biharban?

Helyi hírek

Nacsa Lőrinc (a Karinthy-gyűrűs humorista, Nacsa Olivér unokatestvére) KDNP-s országgyűlési képviselő Facebook-bejegyzésben szúrt oda azoknak az ellenzéki politikusoknak, akik képesek voltak nem gratulálni (értsd: nem posztoltak erről a Facebookon) a magyar labdarúgó-válogatottnak az angolok elleni idegenbeli 4-0-ás siker után.

Az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség 32 éves elnöke fel van háborodva azon, hogy “a nemzeti büszkeség” nem ért el mindenhova. Az egyébként nem túl sportos fazonú Nacsa a teljesség igénye nélkül említ néhány nevet azok közük akik szerinte “mindig is támadták a sportprogramokat”:

Jakab Péter, Szabó Tímea, Gyurcsány Ferenc, Márki-Zay Péter, Hadházy Ákos, Gelencsér Ferenc, Arató Gergely, Ungár Péter, Kálmán Olga.

A hajdú-bihari fideszesek közül sem gratulált mindenki

Megyénk kormánypárti képviselői összességében egy “négyes alá”-t kapnak teljesítményükre. Kósa Lajos természetesen az elsők között emlékezett meg a “szív diadaláról”:

A leckét mindig precízen felmondó Tasó László sem vacillált sokáig a meccs után:

Gratulált a válogatottnak Tiba István, Vitányi István, Pósán László, sőt Debrecen polgármestere is.

De sajnos akadt néhány renitens is a Fidesz hajdú-bihari politikusai között. Hiába kerestük, szerda kora délutánig nem találtunk az angolveréssel kapcsolatos bejegyzést Bodó Sándor Facebookján, de Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés elnöke sem tartotta fontosnak, hogy a meccsről posztoljon.

A hajdú-bihari ellenzéki politikusok Facebook-oldalán nem találtunk az angol-magyar mérkőzéssel kapcsolatos bejegyzéseket.