100 kilométert fut -8 fokban ez a férfi – jó oka van rá

Helyi hírek Sport

Megállás nélkül fut 100 km-t az ultramaratonista, Juhász Sándor vasárnap Füzesabonyban. Az előejelzések szerint -8 fokban teljesíti majd a távot. A debreceni Tündérkör Alapítvány rendezvényének célja a társadalmi felelősségvállalás fontosságára való felhívás, a társadalom sportra való buzdítása, és persze maga az adománygyűjtés, mellyel az elesett gyermekeket kívánják majd támogatni.

A rajt december 19-én 7:00 órakor lesz a füzesabonyi víztorony előtti térről. Bárki beállhat bármikor majd futni, ki-ki a saját maga által kitűzött távjának teljesítéséért, illetve az elesett gyermekekért.

A Tündérek a helyszínen tartós élelmiszereket fognak gyűjteni, amit a helyi gyermekjóléti intézménynek fognak átadni. Tehát aki tud és szeretne, vigyen nekik tartós élelmiszer adományokat! Lesz lehetőség pénz adományozásra is. Ezt az alapítvány tartós élelmiszerek vásárlására fordítja – áll az alapítvány közeleményében.

Látványból sem lesz hiány. A Szelfi Légkaput is hoz a Tündér szervezet és jön a Tündér autó is. Minden adományozó ajándékot kap, ami egy választható Tündér nyakpánt lesz. Előreláthatólag valamivel 17:00 előtt teljesíti Sándor a 100 km-t. Ekkor a Tündérkör Alapítvánnyal közösen fogják meggyújtani az utolsó adventi gyertyát.

Debreceni burgerekkel és tartós élelmiszerekkel segítette a rászorulókat a Tündérkör Alapítvány