Csaknem félmilliárd forintot kapott útfejlesztésre Hajdúböszörmény

Helyi hírek
Sajtótájékoztatón jelentette be Kiss Attila polgármester, hogy Hajdúböszörmény bruttó 490 559 109 forint összegű vissza nem térítendő támogatást kapott útfejlesztésre, a Művelődési Ház felújítására, az iskola épületének felújítására.


Kiss Attila polgármester hétfőn bejelentette, miszerint az egyes 5000 fő feletti lakosságszámú településeket érintő beruházások támogatásáról szóló Kormányhatározat alapján Hajdúböszörmény Önkormányzata „Útfejlesztés; Művelődési Ház felújítása; iskola épületének felújítása” célra bruttó 490 559 109 forint összegű vissza nem térítendő támogatást kapott a kormánytól.

Nem volt ez idáig arra példa, hogy a város ekkora összeget tudjon utak karbantartására fordítani, ezért különösen nagy öröm ez számunkra – mondta el Kiss Attila. A polgármester köszönetét fejezte ki Dr. Tiba István országgyűlési képviselőnek közbenjárásáért.

440 millió forintot fordítanak útfelújításra, melynek köszönhetően 13 utca, útszakasz, összesen 5 kilométer hosszan újulhat meg. A munkálatokat még az idén megkezdik, amennyiben az időjárás engedi.

Az önkormányzat tulajdonában lévő Hajdúböszörmény – Pród külterületén található iskolaépület és a szintén önkormányzati tulajdonú művelődési ház felújítási munkálataira bruttó 51 millió forint támogatást nyert a település.

Tiba István országgyűlési képviselő kiemelte, nagy öröm számára, hogy a külterületekre is jut a fejlesztésekből. Ezek a várostól távol eső településrészek kiesnek a Magyar Falu Programból, pedig előfordul, hogy itt is élnek annyian, mint egy önálló kis településen. A képviselő néhány évvel ezelőtt jó szándékú pressziót kapott többek között a Pródon élő lakosságtól, valamint az önkormányzattól, aminek most sikerült eleget tennie.

Fórizs László alpolgármester elmondta, hogy a TOP Plusz pályázatok is lehetővé teszik a további útfejlesztéseket, így az idén, ebből a támogatásból megkezdett fejlesztések tovább folytatódhatnak.

Olyan jól dolgoztak, hogy kitüntették Hajdúböszörmény önkormányzatát

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük