Megúszhatja a letöltendőt az élettársát féltékenységből megszúró hajdúböszörményi nő

Helyi hírek

A Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat az ellen a nő ellen, aki ittas állapotban egy konyhakéssel mellkason szúrta az élettársát.

A vádlott és a sértett férfi 2018 óta élnek élettársi kapcsolatban Hajdúböszörményben, hosszabb ideje kölcsönösen féltékenyek egymásra ezért, és anyagi gondjaik miatt is rendszeresek közöttük a veszekedések.

2020. június 6-án a sértett családjában Hajdúböszörményben keresztelőt tartottak. A rendezvényen jelen volt a vádlott is, azonban a sértett későn, az esti órákban érkezett meg. Az este folyamán a vádlott is és a sértett is fogyasztott alkoholt, ennek hatására vita és veszekedés alakult ki közöttük. A vita hevében a vádlott megpofozta a férfit, majd később egy partvisnyéllel megütötte a hátát úgy, hogy a nyél eltört.

Az asszony dühe fokozódott, ezért az asztalról felvett konyhakéssel rátámadt a sértettre, dulakodni kezdtek, mindketten a földre estek, majd a vádlott megszúrta a férfi mellkasát. Figyelemmel a sérült testtájékra, az elkövetés eszközére és módjára, fennállt a reális lehetősége életveszélyt okozó sérülés kialakulásának.

A Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség a szabadlábon védekező vádlott ellen életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a Debreceni Törvényszéken. A főügyészség a vádiratban felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta, továbbá mértékes indítványt is előterjesztett arra az esetre, ha a vádlott a törvényszék előkészítő ülésén a terhére rótt bűncselekmény elkövetését a vádiratban foglaltak szerint beismeri, és lemond a tárgyaláshoz való jogáról.