Ütős szereposztással, EU-s pénzből szórakoztatják az embereket Csökmőn

Helyi hírek Kultúra

Csökmőre érkeznek a Kassai polgárok szeptember 23-án. Az ismert Márai-darabot  “A hajdú hagyományok nyomában” névre keresztelt EU-s pályázat forrásnak köszönhetően mutatják be, tehát ingyenes.

Az este hatkor kezdődő előadásban János mester, a kőfaragó-szobrász sorsa köré fonódik a történet. Emelkedett lélek, művészember. Szent Erzsébet szobrát faragja a kassai dóm kapuja fölé. Gondosan dolgozik a vésőjével, de szerelem támad benne nevelt lánya, Genovéva iránt. Aki modellje szobrának, hite szerint ez lesz az a mű, amelynek megalkotására született.

A várost megtámadják. A király által eladott Kassa a nádor hadaitól retteg. Szembeszállni a megszállókkal, kötelesség. De János mester vajúdik: az ő dolga mindez? Hisz az ő sorsa másként van megírva. Befejezni azt a Mária-szobrot, melynek ihletője Genovéva volt. Az a múzsa, aki számára egyszerre mennyország és pokol.

A szereposztás ütős érdemes a plakátra nézni, a történet drámai, az előadás megtekintése pedig ingyenes – tette közzé a megyei önkormányzat. Helyszín: Csökmő, Faluház, Kossuth utca 121.